Dit ben ik, Esmeralda, samen met mijn man Justin en onze kinderen Collin en Jason.

Toegegeven, deze foto is alweer een paar jaar oud. Maar wat een mooie herinneren heb ik aan onze tijd in Disneyland Parijs. Het was oprecht magisch! Een hele dag rondlopen in een park is hartstikke leuk, zeker in een park als Disneyland. Als gezin zoiets beleven is fantastisch. 

Maar, een dagje pretpark is ook hard werken. Zeker wanneer je, zoals ik en mijn kinderen, hooggevoelig bent. Hoe leuk en mooi het allemaal ook is, er komen gedurende de dag ontzettend veel prikkels op je af en binnen. De prikkels beginnen al voordat wij er zijn. Er komt namelijk ook veel spanning kijken bij een dagje weg, zeker wanneer je ergens heen gaat en je niet weet hoe het er zal zijn. Zal het wel leuk zijn, hoe zal het eruit zien, zal er veel lawaai zijn et cetera. De lijst met vragen en onzekerheden is lang. 

Wij hebben uit ervaring geleerd dat een dagje weg soms meer spanning oplevert dan dat het leuk is. Maar door van te voren goed door te nemen wat er allemaal te doen is en op de website alvast foto's te bekijken, kun je al wat spanning weg nemen. Ook weten we dat we niet een heel park in 1 dag kunnen bekijken omdat soms, opeens, de emmers over kunnen lopen en het tijd wordt om weg te gaan. Daarom nemen we ook van te voren door wat er allemaal te doen is en wat we het allerliefst willen doen of bekijken. Zo voorkomen we achteraf teleurstellingen.

Door mijn eigen hooggevoeligheid, mijn hooggevoelige kinderen, mijn 15 jaar ervaring als gastouder, en door het volgen van vele cursussen en het lezen van boeken op het gebied van hooggevoeligheid, weet ik hier inmiddels heel veel van af en wil ik graag ouders van hooggevoelige kinderen en hooggevoelige kinderen zelf, begeleiden in een wereld vol prikkels en hoe we deze aangenamer kunnen maken!