Sos kinderen en emoties

Ligt jouw kind weleens huilend op de grond in de supermarkt?

Staat je kind soms in de keuken te stampvoeten omdat het geen snoepje mag?

Is je kind weleens intens verdrietig of boos zonder dat jij daar een duidelijke reden voor ziet?

Hebben jullie elke avond strijd over het tandenpoets-, douche- en/of bedritueel?

Kinderen zitten vol emoties die zij zelf nog niet eens begrijpen, laat staan er controle over hebben. Daar hebben ze hun ouders voor nodig! Zoals een kind ook moet leren lopen en praten, moet een kind ook leren wat emoties zijn en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. 

Dit leren ze niet wanneer jij aan het eind van een drukke dag ook moe bent en boos wordt op je kind omdat het weer een driftbui krijgt omdat het niet naar bed wil. Eerlijk is eerlijk, dit doen we allemaal als ouder hoor! Ik heb ook weleens tegen mijn kind staan te schreeuwen. Niet een van mijn beste momenten....

Had ik toen maar geweten wat ik nu allemaal weet over hun emoties. Dan had ik geweten waar hun boosheid, verdriet of angst vandaan kwam en had ik meer begrip voor de situatie gehad. Kijk, ik was dan natuurlijk niet naast ze gaan liggen huilen op de grond in de supermarkt. Ik had de situatie wel anders aan kunnen pakken in plaats van mijn kind boos van de grond te plukken. Want daar werd het echt niet gezelliger van; kind boos, ik boos. 

Het fijne is, is dat ik dit jou als ouder kan leren! Leren kijken naar het gedrag achter de emotie. Wanneer er erkenning, herkenning en acceptatie van de emoties van je kind er is, kun je er als ouder veel meer ontspannen mee omgaan. 

Tijdens een 3-delige workshop gaan we het hebben over de drie meest voorkomende emoties bij kinderen: boos, bang en verdrietig. Je leert het gedrag achter de emoties herkennen en je krijgt concrete tips wat je kunt wanneer de emoties bij je kind, of bij jou als ouder, de overhand nemen.